Streetparade

Programma:

15.30 uur: kort gezamenlijk optreden van de Marching- en Juniorenband “Door Vriendschap Sterk” uit Katwijk op het parkeerterrein van de Plataan –  Ruinkamp te Vianen.

16.00 uur: kort optreden door de Marching band van “Door Vriendschap Sterk” naast de Jumbo – Lijnbaan, gevolgd door een kort optreden van de Juniorenband.

Aansluitend start street parade via de Voorstraat – Langendijk – Brugdijk naar het Hof van Batenstein (Junioren) en De Prenter aan de Vijfheerenlanden (Marching band).

De Marchingband van Chr. Drum- en Showfanfare “Door Vriendschap Sterk” uit Katwijk behoort tot de absolute top in de amateur-muziek-wereld en is hét muzikale visitekaartje van Katwijk. De band is befaamd om zijn aparte sound, die ontstaat door de balans tussen de individuele klankkleuren, welke samensmelten in een eenheid van geluid. Door de strakke marscode is de Marchingband een graag geziene gast bij parades in binnen- en buitenland.

Marchingband Chr. Muziekvereniging “Door Vriensdschap Sterk”

Het juniorenkorps van de Chr. Drum- en Showfanfare “Door Vriendschap Sterk” uit Katwijk in 1980 opgericht. Het korps van jonge muzikanten, in de leeftijd van 8 tot 16 jaar, heeft, net als hun grote broer de Marchingband, een naam opgebouwd in de wereld van muziekkorpsen en behoort tot de top van de jeugdkorpsen.

Deelname van het juniorenkorps aan parades in Nederland en omringende landen staat garant voor een muzikaal spektakel vol kwaliteit.

Junioren band Door Vriendschap Sterk Katwijk

In  juni 2015 bracht het juniorenkorps van Door Vriendschap Sterk, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdkorpsen in Vlissingen, de show A Beautiful Day ten gehore waarmee zij de 2e plaats veroverden.
Tijdens de finale werd de Tambour-maître van DVS, de 13 jarige Jurgen Smit uitgeroepen tot beste tambour-maître.